Pigmentvlekken worden vaak als storend ervaren. Ze kunnen ontstaan ten gevolge van teveel zonlicht, t.g.v. ontstekingen of gewoon door huidveroudering.

Met de Qswitched ND Yag laser kunnen we de pigmentvlekken weglaseren. Doorgaans kan dat in 1 tot 4 behandelingen. E.e.a. is afhankelijk van de donkerte van de pigmentvlek

Pigmentvlekken ontstaan door zonlicht, vooral bij mensen met een lichte huid. Ook kunnen ze ontstaan door huidveroudering en ontstekingen. Soms is deze verkleuring onregelmatig en ontstaan bruine of gelige vlekken. Veel mensen ervaren zulke vlekken als storend. Met een laser kunnen we de meeste pigmentvlekken verwijderen.

Laserbehandeling

Pigmentvlekken kunnen verminderd worden met een laserapparaat. Bij geringe vlekken is één behandeling meestal voldoende. De laser maakt de pigmentvlekken eerst donkerder van kleur. Na twee weken vervagen de pigmentvlekken. Wanneer nodig volgt na 8 weken een vervolgbehandeling. De behandelde pigmentvlekken verdwijnen vrijwel volledig en komen meestal niet meer terug. De behandeling kan echter niet voorkomen dat er in de toekomst nieuwe vlekken ontstaan. Voor en na de laserbehandeling maken we foto’s, zodat u het effect duidelijk kunt zien.