Een hotstone massage is een therapeutische behandeling waarbij gladde, verwarmde (basalt) stenen op het lichaam worden geplaatst en gebruikt om te masseren. Basalt is een vulkanisch gesteente dat de warmte goed vasthoudt.  De massage kan zowel ontspannend als helend zijn vanwege de combinatie van warmte en massage.

 

Tijdens een hotstone massage worden de stenen op strategische punten van het lichaam geplaatst, zoals langs de ruggengraat, in de handpalmen, en tussen de tenen. De warmte van de stenen helpt de spieren te ontspannen, waardoor de massage dieper kan doordringen en spanning kan verminderen.

 

Daarnaast worden de stenen ook gebruikt om te masseren, waarbij de stenen met behulp van olie worden voortbewogen over de huid. Dit kan helpen bij het losmaken van spierknopen en het verbeteren van de bloedcirculatie.

 

De voordelen van heen hotstone massage zijn o.a.:

  1. Ontspanning van gespannen spieren: De warmte van de stenen helpt bij het ontspannen van de spieren, waardoor spanning en pijn verminderen.
  2. Verbeterden bloedcirculatie: De massage stimuleert de bloedcirculatie, wat kan helpen bij het afvoeren van afvalstoffen en het verbeteren van de algehele gezondheid.
  3. Stresssvermindering: de warmte en de rustgevende bewegingen van de massage kunnen helpen bij het afvoeren van afvalstoffen en het verbeteren van de algehele gezondheid.
  4. Verlichting van pijn: Hotstone massage kan helpen bij het verlichten van verschillende soorten pijn, waaronder spierpijn, gewrichtspijn en zelfs chronische aandoeningen zoals artritis.

Het is echter belangrijk te vermelden dat hotstone massage niet voor iedereen geschikt is. Mensen met bepaalde aandoeningen zoals hartproblemen, hoge bloeddruk, diabetes of zwangerschap dienen eerst met hun arts te overleggen voordat ze een hotstone massage ondergaan.