KIJK OP HUID is ANBOS geregistreerde Acne-specialist.

Dat betekent in de meeste gevallen dat uw ziektekostenverzekeraar acne-behandelingen door KIJK OP HUID uitgevoerd, vergoedt.

Ons plan is om samen met jou zo snel mogelijk het hoogst mogelijke resultaat te bereiken. Dat kun jij niet zonder ons en wij niet zonder jou!

Hoe ontstaat acne?

Acne heeft verschillende oorzaken. Meestal begint het in de puberteit, wanneer de huid onder invloed van hormonen allerlei veranderingen ondergaat.

Wat gebeurt er met de huid bij acne?
De talgklieren in het gezicht, op de rug en de borst worden groter. Ze produceren meer en dikkere huidsmeer of talg. Als zich te veel talg afscheidt, kan het zich ophopen en raakt de porie verstopt. deze talgophopingen noemen we mee-eters of comedonen. Er zijn oppervlakkige mee-eters (zwarte comedonen) en meer onderhuidse mee-eters (witte comedonen). De talgophoping wordt nog versterkt door toegenomen verhoorning van de porie. Hierdoor wordt deze extra nauw. Daarnaast bevinden zich in de talgklieren bacteriën die zich snel kunnen vermenigvuldigen, ze zetten talg om in vetzuren. Door de opgehoopte talg en de irriterende vrije vetzuren zet de verstopte follikel steeds verder uit en scheurt uiteindelijk open. De irriterende stoffen komen in de aangren-zende huid terecht en veroorzaken een ontsteking. Hierdoor ontstaan pukkels en puistjes.

Acne

  • Komt niet door spanningen en stress, maar wanneer er stress is, kan de acne wel tijdelijk verergeren. Omgekeerd kan een ernstige acne aanzienlijke psychische spanningen oproepen zoals een minderwaardigheidsgevoel.
  • Is niet besmettelijk en kan dus niet op een ander mens worden overgedragen.
  • Wordt niet veroorzaakt door voedsel. Het is niet wetenschappelijk aangetoond, maar uit de praktijk blijkt dat voeding van invloed kan zijn op de huidconditie.

Welke voeding zou invloed kunnen hebben op acne?
Voeding die veel insuline nodig heeft blijkt vaak een grote boosdoener te zijn. Denk daarbij aan koeienmelk, frisdranken, brood, pastas en andere koolhydraatrijke voeding. Vooral dan ook weer voeding met een hoog glycemische index. Dat wil zeggen dat je bloedsuikerspiegel er erg snel van stijgt. Het verminderen of vermijden van deze voeding is de eerste stap in het verminderen van puistjes en acne.
Soms duurt het dan toch nog te lang voordat je resultaten ziet. Een gezonde ondersteuning in de vorm van nutricosmetics kan dat je huid prima ondersteunen.

Verschijnselen van acne?
Acne wordt gekenmerkt door mee-eters, rode pukkels (papels) en puistjes (pustels). Het uitknijpen van puistjes of krabben werkt ontstekingen in de hand. Bij onderhuidse ontstekingen kunnen in dat geval littekens ontstaan.

Kan acne behandeld worden?
Vele behandelingsmethoden zijn mogelijk, waarbij het reinigen van de huid essentieel is. De geregistreerde schoonheidsspecialist kan de meeste vormen van acne doeltreffend behandelen. Eventueel met ondersteuning van de arts of dermatoloog.

Hoe lang duurt het voordat de behandeling effect heeft?
Dit is zeer afhankelijk van de ernst en de vorm van de acne. De frequentie van behandelen wordt hierop aangepast.

Heeft de behandeling bijwerkingen?
De eventuele bijwerkingen zijn afhankelijk van de behandelmethode

Moet iemand met acne zijn gezicht extra vaak wassen?
De meeste mensen met acne hebben last van verhoogde talgproductie. Hierdoor kunnen ze een vettig, glimmend gezicht krijgen. Overmatig wassen met water en zeep heeft geen zin en kan zelfs schadelijk zijn voor de huid. De schoonheidsspecialist kan u hierover adviseren.

Gaat acne weer helemaal over?
Acne is een onschuldige aandoening. Bij de meeste mensen verdwijnt deze na enkele jaren vanzelf. Meestal verdwijnt acne voor het vijfentwintigste jaar, maar heel soms blijft de aandoening bestaan tot op oudere leeftijd.

Wordt de behandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?
Veel zorgverzekeraars vergoeden gedeeltelijk of geheel de kosten van de acne-behandelingen. Dit is afhankelijk van de polisvoorwaarden.

Waar bestaat het acne behandelplan uit?
Je maakt een afspraak voor een intake. Wij bekijken de conditie van je huid. Aan de hand hiervan gaan we bespreken wat er mogelijk is, wat JIJ van ONS verwacht, maar ook wat WIJ van JOU verwachten.